JOBCOACHING

Je wilt wel werken maar het lukt je maar niet om een baan te vinden of deze te houden. Wat nu als er steeds dingen mis gaan zonder dat je weet hoe je dit zou kunnen veranderen. Dan kan het fijn zijn als iemand met je mee gaat kijken.

Soms is het nodig een werkgever in te lichten over je stoornis en wat dit voor jou betekend in jou werk. Maar hoe vertel je dit eigenlijk? Wat nu als hij je daarom direct ontslaat? Ik ga er van uit dat werkgevers er baat bij hebben dat hun werknemers lekker in hun vel zitten. Dit betekend namelijk minder ziekteverzuim en dat de persoon meer werk voor hem omzet.

Het kunnen hele kleine dingen zijn die het voor iemand met autisme al heel erg veel fijner maakt. Stel nu dat je een baan hebt die om 8.30 uur begint en tot 17.00 uur eindigt. Niet alleen jij maar ook alle andere beginnen om 8.30 uur. Bij de ingang stromen de mensen naar binnen. Dit kan voor iemand met autisme een echt vervelende start van de dag zijn. Wat nu als je om 8.15 uur start en tot 16.45 uur werkt. Zo kan je rustig starten aan de dag en heb je ook niet het vervelende einde.

Of dat je een werkplek hebt in het midden van een groot kantoor maar je hebt last van alle geluiden om je heen doordat je geen “filter” hebt die mensen zonder autisme wel hebben is dit zo afleidend dat je je werk niet kunt doen. Een werkplek in de hoek

Begeleiding thuis
Begeleiding op school
Begeleiding Sport en vrije tijd
Jobcoaching