ERVAAR AUTISME

Mensen met autisme begeleiden begint met autisme te begrijpen. Door ons zelf te laten ervaren welke moeilijkheden autisme in het alledaagse leven met zich meebrengt, kan goed worden ervaren met het AutismeBelevingsCircuit.

De workshop Ervaar Autisme is voor mensen zonder Autisme. Tijdens de workshop wordt stilgestaan wat er bekend is over Autisme, wordt er stil gestaan bij de verklaringstheorieën Theorie of Mind, Executieve Functies, Centrale Coherentie en  Contextblindheid. Deelnemers doorlopen vervolgens 10 opdrachten in tweetallen die een mogelijke “autistische” beleving oproepen. Aansluitend wordt er na besproken wat de opdrachten met autisme te maken hadden en wat dit voor informatie geeft om autismevriendelijker te zijn.

Scholen en organisaties

Kunnen de workshop op locatie krijgen. Kosten bedragen 450,- Exclusief BTW dit voor maximaal 10 deelnemers en 0.19 cent per kilometer. Is uw groep groter?  informeer naar de mogelijkheden en kosten.

Boeken van een workshop op locatie

Voor ouders en kleinere organisaties
Is er ook een mogelijkheid om de workshop te doorlopen op een vaste locatie met andere geïnteresseerde. De locatie is bij La Tertulia, Henter 6 Sint Agatha (Cuijk)  en vindt plaats iedere 2de woensdag van maand, start om 19.30uur en duurt ongeveer tot +/- 22.00uur.

Inschrijven voor een workshop

HET AUTISMEBELEVINGSCIRCUIT

Het AutismeBelevingsCircuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen.

Hoe kunnen we autisme beter begrijpen als we het zelf niet eerst voelen? Hoe zou het zijn om vast te lopen omdat concrete communicatie ontbreekt? Hoe zou mislukken voelen omdat teveel prikkels in een keer binnenkomen?Hoeveel frustraties zouden opwellen als je telkens met je hoofd tegen een muur botst omdat je geen overzicht ziet? Een bult op je hoofd, dat kan je krijgen. Een gat in die muur? Misschien. Maar een blik binnenin…?

Via tien korte opdrachten brengt dit ABCircuit je in de gevoelswereld van autisme.

Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, voel nu zelf waar anderen enkel over schrijven!

Elke opdracht in dit parcours probeert je een autistische ervaring te laten opdoen, steeds gekoppeld aan een tip voor autismevriendelijkheid.
Het AutismeBelevingscircuit is een product dat is ontwikkeld door van Autisme Centraal.