BEGELEIDING OP SCHOOL

Passendonderwijs zorgt ervoor dat kinderen die extra hulp nodig hebben dit kunnen krijgen op hun eigen basisschool,  ten minste als dat kan.  Zo hoeven kinderen die ergens tegenaanlopen niet direct van school te wisselen. Dat kinderen geholpen worden op hun eigen school is natuurlijk super fijn.

Scholen hebben sinds 2014 zorgplicht. Scholen zijn vaak aangesloten bij een samenwerkingsverband. Dit doen ze omdat zo de verschillende expertises die gevraagd worden ook geboden kunnen worden.

Maar wat nu als de expertise die nodig is om het kind passend onderwijs te geven niet in “huis” is?

Dan is het raadzaam een specialist in huren als er dingen niet fijn lopen op school. Het verzoek kan hierbij komen vanuit ouders maar ook vanuit de school zelf.

Soms is het nodig dat de docenten extra geschoold worden. Dit kan in velen vormen. Uitleg over een specifiek kind of meer informatie over een stoornis met een cursus of het volgen van een opleiding of het bijwonen van een workshop kan dan helpen om de docent handvatten te geven.

Ieder heeft een blinde vlek en dan is het soms heel waardevol om iemand mee te laten kijken wat er in de klas gebeurd en te kijken of de aanpak die tot dan toe gebruikt wordt aansluit bij het kind.

Bij Ervaar Autisme bieden we begeleiding op maat aan. We geven bijvoorbeeld hele teams workshops over Autisme maar kunnen ook docenten helpen en ondersteuning bieden in de begeleiding van kinderen met autisme.

Iemand om hulp vragen is niet zwak. Hulp vragen is juist een teken van kracht en inzicht, door aan te geven dat je ergens mee worstelt en daar graag handvaten voor wilt hebben.

Begeleiding thuis
Begeleiding op school
Begeleiding Sport en vrije tijd
Jobcoaching